Ειδικής χρήσεως

ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΙΖΟΜΕΝΟΙ

Οι αυτοκαθαριζόμενοι είναι υαλοπίνακες οι οποίοι είναι επικαλυμένοι με μια ειδική, διάφανη οργανική επίστρωση. Η επίστρωση αυτή είναι υδρόφιλη και φωτοκαταλιζόμενη. Η επίστρωση αυτή ενεργοποιείται από το υπεριώδες κομμάτι της ηλιακής ακτινοβολίας και λύει τους δεσμούς συνοχής μεταξύ του υαλοπίνακα και των ανεπιθύμητων εναποθέσεων (βρωμιά). Με τους δεσμούς αυτούς εξασθενισμένους το νερό της πρώτης βροχής δημιουργεί ένα στρώμα νερού κατά μήκος της επιφάνειας του γυαλιού και ξεπλένει την αποσυντιθέμενη οργανική βρωμιά.

Η μέγιστη απόδοση του υαλοπίνακα επιτυγχάνεται όταν είναι τοποθετημένος κατακόρυφα με την μέγιστη δυνατή έκθεση τόσο στο ηλιακό φώς όσο και στο βρόχινο νερό.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να θεωρήσει κανείς ότι οι υαλοπίνακες αυτοί δεν χρειάζονται απολύτως κανέναν καθαρισμό. Επίσης δεν μπορούν να διαλύσουν μεγάλες περιοχές συμπαγών ορυκτών ρύπων όπως για παράδειγμα τσιμέντο, μπογιά, βερνίκι κλπ

Η δράση αυτή, καθιστά την ανάγκη καθαρισμού του υαλοπίνακα πολύ πιο σπάνια (χρειάζεται καθάρισμα περίπου 5 με 6 φορές πιο σπάνια από τους κοινούς υαλοπίνακες).

Διαθέσιμα πάχη: 4 & 6 mm

ΑΝΤΙΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟΙ

Οι υαλοπίνακες αυτής της κατηγορίας είναι διάφανοι υαλοπίνακες, επιστρωμένοι με ειδική στρώση στην επιφάνεια τους. Οι υαλοπίνακες αυτοί έχουν εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή ανακλαστικότητας και εξαιρετικά αυξημένο συντελεστή φωτεινής διαπερατότητας. Η ιδιότητα που αποκτούν μετά την κατεργασία αυτή, είναι ότι αποκτούν εξαιρετική αντιανακλαστική απόδοση.

Χρησιμοποιείται όποτε υπάρχει πρόβλημα αντανάκλασης, το οποίο δημιουργεί “ενοχλητικά” είδωλα πάνω στον υαλοπίνακα.

ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΟΙ

Πρόκειται για υαλοπίνακες προστασίας και ασφάλειας όπως οι κλασσικοί triplex με τη μόνη διαφορά ότι στο εσωτερικό των δύο υαλοπινάκων τοποθετείται τουλάχιστον μία ή περισσότερες μεμβράνες.

Η προστασία ενάντια στην ηχορύπανση είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στην καθημερινότητα αφού επηρεάζει άμεσα την ψυχική μας υγεία. Η βασική προυπόθεση για να ορίσουμε τον όρο ¨άνεση ¨ και ίσως και το επίπεδο διαβίωσης είναι τα χαμηλά επίπεδα θορύβου. Η αντίληψη μας για τον θόρυβο υπόκειται στην ακόλουθη αρχή: εάν το επίπεδο θορύβου σε ένα δωμάτιο μειώνεται κατά 10Db σε σχέση με μία εξωτερική πηγή θορύβου , είναι σαν η ένταση να μειώνεται στο μισό.

Η ηχομονωτική προστασία πρέπει να εφαρμόζεται παντού , όπου ο θόρυβος δεν μπορεί να ελαχιστοποιηθεί.

Να σημειωθεί ότι κάθε είδος και πάχος υαλοπίνακα δεν έχει την ίδια ηχομείωση σε όλες τις συχνότητες

Πλεονεκτήματα:

  • την προσαρμογή σε κάθε βαθμίδα ηχομείωσης
  • τον συνδυασμό με ενεργειακό υαλοπίνακα
  • τις δυνατότητες ασφάλειας έναντι βανδαλισμού/ατυχήματος
  • μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε απαίτηση

ΠΥΡΑΝΤΟΧΟΙ

Οι πυράντοχοι υαλοπίνακες αντέχουν για προκαθορισμένο χρόνο σε θερμοκρασίες της τάξης των 1000°C, ώστε να εξασφαλίσουν επαρκή χρόνο διαφυγής στους ενοίκους σε περίπτωση φωτιάς. Οι υαλοπίνακες αυτοί είναι διαφόρων τύπων όπως απλοί με οπλισμό, μονολιθικοί, πολυστρωματικοί με ενδιάμεσο θερμικά ενεργοποιούμενο διογκωτικό υλικό. Ανάλογα με την συμπεριφορά και την απόδοσή τους, χωρίζονται στους παρακάτω τύπους ώστε να ικανοποιούν τις απαιτήσεις πυρασφαλείας όλων των κατηγοριών :

  • Μόνωσης  (Insulation, class I) : Οι υαλοπίνακες αυτής της κατηγορίας εμποδίζουν την αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από τους 140°C κατά μέσο όρο στην ασφαλισμένη πλευρά και σε καμία περίπτωση η θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπεράσει τους 180°C σε οποιοδήποτε σημείο για προκαθορισμένο χρόνο.
  •  Ακτινοβολίας (Radiation, class W): Οι υαλοπίνακες της κατηγορίας αυτής, μειώνουν την πιθανότητα μετάδοσης της φωτιάς ως αποτέλεσμα ακτινοβολούμενης θερμότητας, είτε δια μέσου του ίδιου του υαλοπίνακα, είτε από την μη εκτεθειμένη του επιφάνεια σε παρακείμενα αντικείμενα της ασφαλιζόμενης πλευράς.
  • Ακεραιότητας (Integrity, class E ) : Οι υαλοπίνακες πρέπει να παραμένουν αδιαπέραστοι από τις φλόγες, τον καπνό και τις αναθυμιάσεις. Δεν επιτρέπεται η εμφάνιση φλόγας στην ασφαλισμένη πλευρά για συγκεκριμένο προεπιλεγμένο χρόνο.
  • Σύνθετων ιδιοτήτων: όπως δηλαδή υαλοπίνακες με ακεραιότητα έναντι στη φλόγα και μειωμένη περατότητα σε ακτινοβολία (class EW) και αντίστοιχα υαλοπίνακες με ακεραιότητα έναντι στη φλόγα και καλή μόνωση (class EI).